WAT TE DOEN MET DE AS VAN EEN DODE PERSOON

Categories:

Bij traditionele begrafenis wordt een geliefde begraven in de grond of begraven in een mausoleum, maar crematie biedt gezinnen veel extra mogelijkheden.

Een van de vele keuzes is om de as van je geliefde thuis te bewaren in een urn of een andere container. U kunt ook een gedenkteken op de begraafplaats maken, in de vorm van een nis, een columbarium, een verspreide tuin, een bank of een ander soort eigendom.

Veel mensen vragen hun familie van tevoren dat hun as wordt verstrooid op een persoonlijk betekenisvolle plaats, zoals in de oceaan of een bos. Innovatieve ideeën zijn onder meer as de ruimte in sturen, ze herdenken in een onderwaterrif, ze toevoegen aan vuurwerk of ze laten transformeren in een diamant of in een vinylplaat persen. Milieuvriendelijke ideeën zijn onder meer biologisch afbreekbare urnen die uitgroeien tot bomen of oplossen op zee.

Er is de mogelijkheid voor crematie-aandenkens met een van deze keuzes, zoals sieraden, stenen of glazen voorwerpen. En sommige gezinnen kiezen voor een combinatie van bovenstaande.

https://www.uitvaart-errahma.nl/