Web Analytics
Vogels

Welke Huisdieren Mag Je Hebben


Het kabinet heeft een lijst met 30 zoogdieren samengesteld die je thuis mag houden. De servalkat, Russische dwerghamster en het stokstaartje mogen niet meer als huisdier worden gehouden per 1. 28 juni 2023 Hoort bij: Dieren en natuur Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Sommige dieren hebben ingewikkelde verzorging nodig of ze kunnen ziektes overdragen. En sommige dieren zijn gevaarlijk. Op de huis- en hobbydierenlijst vindt u zoogdiersoorten die geschikt zijn als huisdier. Dieren die hierop staan mag u houden. Op deze pagina:


Knaagdieren, waaronder de Afrikaanse dwergrelmuis, Algerijnse gerbil, bleke gerbil, bruine rat, bunzing, cavia, Chinese dwerghamster, dwergrenmuis, fret, goudhamster, grote Egyptische renmuis, Harrington's gerbil, huismuis, konijn (geen haas of wild konijn), Mongoolse gerbil, Noordafrikaanse renmuis en de woestijnslaapmuis. Lijst voor vogels, amfibieën en reptielen Voor vogels, amfibieën en reptielen komen later positieflijsten. Tot die tijd mogen deze dieren gehouden worden. Regels voor het houden van huisdieren Wie een huisdier heeft, moet daar goed voor zorgen. De belangrijkste regels voor het houden van huisdieren gaan over: Huisvesting van dieren


Related Posts of Welke Huisdieren Mag Je Hebben :


Welke huisdieren mag je eigenlijk hebben Rechtenkrant

Welke Huisdieren Mag Je Hebben In Nederland Peda Solar Pumps

Welke Huisdieren Mag Je Hebben In Nederland Peda Solar Pumps

Vanaf 2024 zijn er dertig diersoorten die je als huisdier mag houden

Welke Huisdieren Mag Je Hebben Vogels

Welke huisdieren mag je houden in Nederland Huisdier informatie


42+ Images of Welke Huisdieren Mag Je Hebben

Welke Huisdieren Mag Je Hebben In Nederland Peda Solar Pumps

Vogels, reptielen, vissen en amfibieën. Momenteel is er nog geen positieflijst voor vogels, reptielen, vissen en amfibieën, maar naar verwachting zullen ook hier lijsten van volgen. Vanaf 2024 mogen in Nederland alleen deze zoogdieren als huisdier gehouden worden: Afrikaanse dwergrelmuis. Algerijnse gerbil.


De roodwang-, geelwang-, en geelbuikschildpad ( Trachemys scripta) werden vroeger veelvuldig gehouden. Deze dieren staan per 2016 op de Unielijst en mogen nu niet meer gehouden en verhandeld worden. Ook kweek is niet langer toegestaan. Als u zo'n dier bezit, mag u hem houden tot het dier overlijdt. Verkoop of weggeven is niet toegestaan.


Vanaf 2024 mag je alleen nog een dier als huisdier houden als die op de lijst staat die de overheid heeft opgesteld, maakt minister Henk Staghouwer (Landbouw) bekend. Het zijn dertig diersoorten, waaronder honden, katten, maar bijvoorbeeld ook alpaca's en lama's.


Overgangsregeling. Een aantal dieren mogen vanaf juli 2017 niet meer als huisdier gehouden worden. Op die lijst (pdf) staat 153 dieren. Een paar voorbeelden van dieren die niet meer mogen zijn de bruine beer, het wild zwijn, de vos, de bizon en de reuzenkangoeroe. Deze dieren mogen niet meer als huisdier gehouden worden omdat ze gevaarlijk zijn.


Zo'n lijst werd aangeduid als 'positieflijst', later als 'huisdierenlijst' en inmiddels als 'Huis- en hobbydierenlijst'. De dieren die daarop staan mogen worden gehouden, alle overige dieren niet of alleen met een speciale vergunning (zoals bijvoorbeeld mogelijk is voor dierentuinen). Als eerste zal zo'n lijst worden opgesteld.


Als particulier mag je in principe geiten, schapen, varkens en koeien houden. Die staan hoe dan ook op de positieve lijst van toegestane zoogdieren. Daarnaast mag je ook vogels zoals kippen, eenden en ganzen houden. Toch moet je eerst bij je gemeente nagaan welke dieren je wel of niet in je tuin mag houden.


natuur dieren Dit moet je weten over het houden van exotische dieren in Nederland Vind je een hond, kat of konijn te saai? Dan staan er genoeg dieren op de huisdierenlijst van de Rijksoverheid die je gewoon mag adopteren. Maar of dat een goed idee is. Door Roeliene Bos Gepubliceerd op: 13/08/2019 Shutterstock


In Nederland kun je veel verschillende soorten huisdieren houden. Van honden en katten tot wilde dieren zoals slangen, egels en papegaaien. Maar welk dier is nu echt geschikt om als huisdier te houden? In de lijst hieronder kun je zelf ontdekken welk dier een geschikt of juist ongeschikt huisdier is.


De zoogdieren die u als particulier vrij mag houden, vindt u op de positieve lijst voor zoogdieren. Zoogdieren die niet op de lijst staan, mag u alleen houden als u daarvoor een erkenning hebt. Voor sommige zoogdieren kan u geen erkenning aanvragen omdat ze als invasieve exoten onze biodiversiteit bedreigen en u deze dieren niet mag houden.


Op de lijst staan exoten als het gordeldier en de luiaard, maar ook vertrouwdere dieren als de haas en het wild zwijn. Wie al, zeg, een bruine beer als huisgenoot heeft mag die houden. Het dier moet wel worden aangemeld en fokken is verboden. Wie toch graag alsnog een verboden dier in huis neemt, kan ontheffing vragen.


Wil je ondanks je drukke leven toch huisdieren hebben, ga dan voor dieren in de volgende categorieën: Nachtdieren of schemerdieren; Solitaire dieren; Groepsdieren (welke je samen kunt houden) Mensenschuwe dieren; Het leukste is natuurlijk om een onderhoudsarm huisdier te kiezen die je kunt aaien. Maar wanneer je de hele dag weg van huis bent.


Varken Lama en alpaca Damhert (Muil)ezel Paard Huisrund (is niet de koe!) Aziatische buffel Wil je de volledige lijst raadplegen, dan kan je die hier vinden. Elk van deze diersoorten heeft zijn eigen leefgewoonten en elk (toekomstig) baasje is verplicht zich daarover te informeren.


Welke huisdieren mag je eigenlijk hebben? Lorenzo Risack 28/09/2018 In België legt men aan de hand van verschillende lijsten vast welke dieren men mag houden als huisdier. Voor zo'n huisdieren moet men niet over een bijzondere erkenning beschikken. Bijzonder is dat zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel een eigen lijst kennen.


Nederland houdt van huisdieren. Ongeveer 60% van de huishoudens heeft een huisdier. Van vissen tot een hangbuikzwijn en van honden tot katten. Maar welk huisdier is nu eigenlijk het leukste om in huis te halen? Wij geven je een top 20 van de leukste huisdieren! Top 20 huisdieren. 20. Het 19. Is. 18. Niet. 17. Mogelijk. 16. Om. 15. Huisdieren.


Kameleons. Chinese waterdraken. Langstaarthagedissen. Tegus. Welke reptielen mag je houden in België? De lijst van reptielen die gehouden mogen worden, bevat 249 soorten hagedissen, 107 soorten slangen en 66 soorten schildpadden. Afgezien van deze twee positieve lijsten is er momenteel geen positieve lijst van kracht voor andere diersoorten.


Wat je moet weten voordat je een hagedis als huisdier neemt. Doe je onderzoek voordat je beslist welke hagedis je wilt hebben. In dit artikel ontdek je de algemene basis informatie voor het houden van hagedissen, maar er zijn verschillende hagedissen soorten die soms een verschillende verzorging vereisen. Kom alles te weten over het type hagedis dat je wilt en overweeg dan zorgvuldig of je de.


Huisdieren overzicht . Huisdieren zijn leuk voor iedereen. Belangrijk is wel dat je een huisdier kiest die bij je past. De top 10 met huisdieren geeft dan ook een beeld van huisdieren wat voor elke persoon er net iets anders uit kan komen te zien. De top lijst geeft wel een mooi overzicht van de keuzes die je kunt maken als het om huisdieren gaat.


Zoekdierenarts.nl helpt dierenliefhebbers met; tips, artikelen, beoordelingen, adresgegevens, productvergelijking en leuke weetjes. Neem eens een kijkje en houd je huisdier gezond!Gallery of Welke Huisdieren Mag Je Hebben :

Welke Dieren Mag Je Als Huisdier 2023 Vogels

Welke Reptielen Mag Je In Nederland Als Huisdier Hebben Vogels

Hoeveel spaargeld MAG je hebben Heffingsvrije voet fnce nl

MAG DAT Wat is het maximum aantal huisdieren dat je mag hebben

Hoeveel Huisdieren Mag Je Hebben Vogels

Mag dat zoveel huisdieren als je wilt in huis hebben indebuurt Westland

Welke Huisdieren Mag Je Niet Meer Houden Vogels

Welke Groente Mag een Cavia Hebben En Wat Niet Huisdieren Houden

Welke huisdieren zijn het luidst Beestig be

Welke dieren mag je houden als huisdieren in Nederland Ladotstats

Meer dan 4 miljoen huishoudens hebben een huisdier MAX Vandaag

Kabinet publiceert lijst van dertig huisdieren die je w 233 l mag houden

Roken huisdieren en schotelantennes mag je dit als verhuurder verbieden

Welke Groente Mag een Cavia Hebben En Wat Niet Huisdieren Houden

Hoeveel Huisdieren Mag Je Hebben Vogels

Huisdieren en je huis verkopen We hebben wat tips Staete

Wat te doen met je Spaargeld MeedoenAanOnderzoek nl

Mag je deze dieren straks nog hebben RTL Nieuws

Welke huisdieren mogen mee in het vliegtuig Zoover vakantieblog

Grafiek maken op het digibord welke huisdieren hebben de kleuters van

Mag je deze dieren straks nog hebben RTL Nieuws

Welke huisdieren mogen mee in het vliegtuig Zoover vakantieblog

Grafiek maken op het digibord welke huisdieren hebben de kleuters van

Op welke manieren houd je je huisdieren gezond

Kun je luizen krijgen van je huisdieren Elimax Oystershell

DierendagTrendsVerwachting voor Huisdieren 171 Lieke en Richard Lamb

Nieuwe cijfers meer dan 27 miljoen huisdieren in Nederland Dibevo

Welke messen mag je dragen

Gezocht Gouwenaars met een bijzonder huisdier indebuurt Gouda

Welke dieren mag je als huisdier houden Dieren Rubriek

tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf 13248 Kristel

Huisbaas mag huur niet verhogen wegens huisdieren oordeelt

Hondenrassen welke zijn er en wat zijn de verschillen Dier en

Welke afvalstoffen Recyclageparken Overzicht Antwerpen be

Mag de verhuurder huisdieren verbieden Advo Recht be

Welke messen mag je in Nederland bij je hebben

Welke huisdieren kunnen quot natuurlijk gedrag quot vertonen MAX Meldpunt

Hoeveel wietplanten mag je hebben in Nederland Gold Seeds

Mag mest van kleine huisdieren bij het gft afval vanaf 2019 YouTube

Aandacht voor dierenwelzijn Pagina 2

Hoeveel Huisdieren Mag Je Meenemen In Het Vliegtuig Vogels

Hoeveel spaargeld mag je hebben DIK NL

Huisdieren in de huurwoning wat mag Hart Voor Dieren

Wat mag je wel en niet eten tijdens je zwangerschap

Hoeveel Spaargeld Mag Je Hebben Met Een Uitkering HetGeldCollege

Je pup laten wennen aan andere huisdieren Volg de online cursus

Mijn huisdier te dik Dierenkliniek De Vossenbrink

10 tips om je huis veilig achter te laten tijdens je vakantie

D 233 ze dieren mag je vanaf 1 juli niet meer houden als huisdier

Aandacht voor dierenwelzijn Pagina 2

Hoeveel Huisdieren Mag Je Meenemen In Het Vliegtuig Vogels

Hoeveel spaargeld mag je hebben DIK NL

Welke huisdieren kunnen quot natuurlijk gedrag quot vertonen MAX Meldpunt

Wat mag je wel en niet eten tijdens je zwangerschap

Je pup laten wennen aan andere huisdieren Volg de online cursus

Mijn huisdier te dik Dierenkliniek De Vossenbrink

Meijco Ik ken mijn wettelijke plicht

Dit gebeurt er als je nieuwe huisdieren neemt YouTube

8 tips om je huisdier te fotograferen Photofacts

Welke huisdieren heeft Floris DierenpraatTV YouTube

Spreekbeurt Huisdierenbazaar

10 HUISDIEREN DIE TE VER ZIJN GEGAAN YouTube

Tips om je huisdieren koel te houden bij een hittegolf

MAG DAT hoeveel huisdieren mag je in Dordrecht hebben indebuurt

Top 10 Engste Huisdieren Die Mensen Echt Hebben YouTube

5 Huisdieren die geesten hebben gezien

Huisdieren Toegestaan in Nederland Volgens de Wet

Welke en hoeveel huisdieren hebben jullie WJNH Forum

Mag je als verhuurder huisdieren weigeren

Mag een huurder huisdieren houden in een huurwoning Wikimmo YouTube

Huisdieren in het vliegtuig Zo neem jij je furry friend mee

Dit is hoe je huisdieren koel houdt bij warm weer YouTube

Wat mogen honden wel en niet eten infobron nl

Zo maak je het je huisdieren naar hun zin in huis Woonstijl

Huisdieren in de huurwoning wat mag Hart Voor Dieren

roofdieren maar katachtigen in het bijzonder

Welke Huisdieren Mag Je Hebben - The pictures related to be able to Welke Huisdieren Mag Je Hebben in the following paragraphs, hopefully they will can be useful and will increase your knowledge. Appreciate you for making the effort to be able to visit our website and even read our articles. Cya ~.

RSS Feed | Sitemaps
Copyright © 2023

close